Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το σχολείο μας

Το σχολείο μας


Το Γυμνάσιο της Οργάνης ιδρύθηκε το 1984 . Τότε δεν είχε το δικό του κτίριο, στεγαζόταν σε ένα παλιό καφενείο , δίπλα στο τζαμί του χωριού .Το έτος 2000 μεταστεγάστηκε στο κτίριο που λειτουργεί σήμερα . Άρχισε να λειτουργεί με λίγους μαθητές , αλλά σιγά-σιγά κέρδισε τον πληθυσμό της περιοχής και όλο και περισσότεροι άρχισαν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο .


Σήμερα ( σχολικό έτος 2015-2016 ) οι μαθητές του σχολείου είναι 65 , εκ των οποίων 34 μαθήτριες . Για πρώτη φορά φοίτησαν μαθήτριες κατά το σχολικό έτος 2000-2001 . Δίπλα στο Γυμνάσιο λειτουργεί Οικοτροφείο , που φιλοξενεί τους μαθητές από τα γύρω χωριά που δεν μπορούν να μετακινούνται καθημερινά προς τα χωριά τους .


Πέρα από τα γνωστικά αντικείμενα , στόχος του σχολείου μας είναι να μάθουν οι μαθητές μας ελληνικά , πράγμα που δεν είναι ούτε δεδομένο ούτε εύκολο , μια και ζουν σε τουρκόφωνο περιβάλλον . Στην πραγματικότητα η μόνη τους επαφή με τα ελληνικά είναι η επαφή με τους δασκάλους τους . Εκτός όμως από τη γλώσσα , ιδιαίτερα σημαντικός στόχος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την Ελλάδα , την πατρίδα τους , που δυστυχώς πολύ λίγο γνωρίζουν .
















1 σχόλιο:

  1. Νοσταλγώ τις ωραίες μέρες στη Ροδόπη και με χαρά βλέπω την πρόοδο του σχολείου που προϋπηρέτησα στο Δημόσιο.
    Γιάννης Δρακόπουλος
    From London

    ΑπάντησηΔιαγραφή